rolex replica replica rolex fake rolex replica rolex watches hublot replica

Naslovi

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Amos Oz

Moj Mihael


Roman Moj Mihael jednog od vodećih izraelskih intelektualaca Amosa Oza - koji je dva puta bio ozbiljan kandidat za Nobelovu nagradu - preko noći je postao bestseler, na iznenađenje izdavača, autora i malog broja njegovih prijatelja koji su pročitali rukopis.

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Milkica Miletić

Terra d'oro

Roman Milkice Miletić, Terra d'oro – nagrađen Deretinom nagradom za najbolji neobjavljen roman u 2011-oj godini - mogao bi interesovati sve one koje  privlači srpski srednji vek,  o  kome će - čitajući roman koji ima jaku kriminalističku i  trilersku boju  -   možda steći sasvim drugačiju sliku od one koju su imali  do sada.

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Srđan Simonović

Krovovi od papira


Roman Srđana Simonovića, Krovovi od papira mogao bi zanimati sve one čitaoce koje interesuje  kako domaći autori vide doađaje i probleme iz naše bliske prošlosti koji se protežu i u sadašnjost.

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Katrin Kleman

Martin i Hana

Roman Martin i Hana  je samo jedan od mnogobrojnih romana francuskog filozofa, pisca, književnog kritičara i feministkinje Katrin Kleman. Ona je i nosilac Nacionalnog ordena za zasluge i titule komandir legije časti.

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Pol Oster

Nevidljivi


    Oni kojima se dopao Sanset Park, Pola Ostera, možda će poželeti da naprave korak unazad i pročitaju njegov  roman Nevidljivi.  Osterov roman Nevidljivi mogao  bi se dopasti i svima ostalima koji vole dobar triler, a naročito onima koji od trilera, pa i romana uopšte, ne očekuju samo puku zabavu.

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Šandor Marai

Sindbad se vraća kući

Roman iz 1940, Sindbad  se vraća kući, Šandora Maraija, mađarskog prozaiste,  ali i pesnika i publiciste – koji je život okončao zaboravljen, a danas se smatra jednim od najznačajnijih pisaca evropske književnosti 20. veka – privući će pažnju svih onih koji žale za prošlim vremenima.

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Sofka Zinovjev

Crvena princeza

    Knjiga Sofke Zinovjev, Crvena princeza, sa podnaslovom Revolucionarni život, može biti interesantna svima onima koji vole dela nastala na osnovu dnevnika, memoara, pisama, kao i usmenih tvrđenja, u kojima se pojavljuju poznate ličnosti kao što su Romanovi, Ana Ahmatova, Maksim Gorki, Raspuućin, Lorens Olivije, Vivijen Li...

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Matijas Enar

Pričaj im o bitkama, kraljevima i slonovima


Knjiga francuskog pisca Matijasa Enara, Pričaj im o bitkama, kraljevima i slonovima, nagrađena je 2010. godine  Gonkurovom nagradom gimnazijalaca, čime ju je 500 mladih čitalaca, gimnazijalaca iz cele Francuske, odabralo za svoju omiljenu knjigu sa prvog spiska Gonkurove nagrade. Knjiga je iste godine nominovana  za Veliku nagradu za roman Francuske akademije, kao i za glavnu Gonkurovu nagradu.

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Vinka Sazdova

Poslednji čaj

Prvi roman Vinke Sazdove, Poslednji čaj – koji je pun izuzetno lepih rečenica - mogao bi zanimati sve one koji osećaju potrebu da odu negde daleko kako bi u traganju za sobom dobili odgovore na neka pitanja.

Jelena Zagorac Vam preporučuje

Majkl Kaningem

Dok ne padne noć

Iz pera pisca romana Sati – po kome je nastao istoimeni slavni i višestruko nagrađivani film o sudbini Virdžinije Vulf – stiže nam roman Dok ne padne noć.
A félelem a balsiker előfutára. / b2 /