rolex replica replica rolex fake rolex replica rolex watches hublot replica

Majkl Lorens: Vrag Miodrag

Sve one koje su već zabavile avanture Zvrleta Mraka i njegovih drugara Pere i Anđele u romanima Duh iz Piškilišta i Gologuzan, sigurno će zanimati u kakvu je nevolju upala ova družina u romanu Vrag Miodrag.

Roman Vrag Miodrag može biti zanimljiv i onima koji nisu upoznati ni sa jednom drugom avanturom tročlane družine koja sebe naziva Tri musketara. U stvari, on može biti zanimljiv svoj deci koja imaju od 8 do 13 godina, a žele dobro da se ismeju i uživaju u napetosti iščekivanja raspleta događaja. Ali, isti roman može biti zanimljiv i njihovim roditeljima, koji će se možda prepoznati u ponašanju i postupcima roditelja ove vesele dece, koja su tokom godina već naučila da budu mirna poput tapeta kad su Zlatni matorci napeti.
    U ovom nastavku svojih avantura Zvrle - koji se neprestano obraća čitaocu - priča kako su Pera, Anđela i on  konačno krenuli na letovanje u Svet zabave, najveći zabavni park na svetu. Ali, prema Zvrletovoj priči, oni potpuno neočekivano stižu u Smarajevo, mali grad na moru. Međutim, ispostavlja se da im uopšte neće biti dosadno. Oživeli lutak, Vrag Miodrag, zahteva od njih da mu omoguće da postane veći, kako bi mogao da čini veća, odnosno velika zlodela.  Da bi dobio ono što traži, Miodrag premešta Peru u nepostojanje. Da bi im vratio druga, Zvrle i Anđela prate njegova  šifrovana uputstva. Kada su, posle dosta peripetija i lutanja, uspeli da izvrše zadatak, vrag im vraća Peru. Ali on ne uspeva da postane veći i moćniji. Čak ostaje i bez ono malo moći koju je imao. Pored toga, za tren oka nešto čudno se dogodilo sa Zvrletom i Anđelom. Imajući posla sa đavolom, kao da su i oni stekli đavolji izgled. Izrasli su im đavolji repovi. Nisu bili sigurni da li je to samo privremeno ili trajno. Ostalo im je da sačekaju, pa da vide. Ali baš na ovom mestu Zvrle prekida priču. Ostavlja čitaocu da sam domisli šta se dogodilo sa repovima.
    Iako kraj ove knjige možda nije baš onakav kakav čitalac očekuje, ona i dalje privlači obiljem komičnih dogodovština, Zvrletovih propratnih komentara i dijaloga. Pored svega toga, ova knjiga je i lepa. Lepa i plemenita,  jer su  Zvrle i Anđela na kraju shvatili da vole Peru, iako ih ponekad nervira  svojim postupcima, pitanjima, komentarima i šalama.

(Jelena Zagorac)


“Ha azt szeretnéd, hogy a dolgok valóban megváltozzanak, más gondolatokra van szükséged.” (Abraham Hicks) / b2 /