rolex replica replica rolex fake rolex replica rolex watches hublot replica

Džeklin Vilson: Žurke u pidžamama

Višestruko nagrađivana spisateljica Džeklin Vilson - koja je do danas objavila više od stotinu knjiga za decu i omladinu i kojoj je pisanje donelo plemićku titulu – druga je najprodavanija autorka u Engleskoj.

Njena knjiga Žurke u pidžama svoj deci staroj od 7 do 9 godina – ali i svima malo ili mnogo starijima - pruža uvid u jedan segment života u koji su do sada imali vrlo malo uvida. Ili sa kojim uopšte nisu bili upoznati. Onima kojima je ova tematika bliska – deci i odraslima sa posebnim potrebama, recimo - ova knjiga pruža mogućnost sagledavanja problema iz drugog ugla.
Knjiga Žurke u pidžama govori o nesigurnoj devojčici Ruži koja se trudi da u novoj školi stekne najbolju drugaricu. U tome je ometa činjenica da raste rastrzana između stida zbog svoje sestre Maje koja ima posebne potrebe i ljubavi prema njoj. Zbog stida i straha Ruža, jedina u petočlanoj družini, ne želi da pravi rođendansku pidžama žurku i na nju pozove Jasminu, Nevenu i Selenu, a naročito ne razmaženu i uobraženu Radu. Na kraju, Jasmina i Nevena zaključuju da je Ružina žurka najbolja. Istovremeno, baš je Maja zaslužna za to što Rada odlazi kući posramljena, a Ruža konačno stiče najbolju drugaricu i zaključuje da je Maja – kojoj Ruža poverava sve svoje tajne - najbolja sestra na svetu.
Iako mnogi delovi ove knjige bude tugu - ona je ipak puna sitnih dečijih radosti koje izaziva iščekivanje ili pripremanje žurke, biranje ili dobijanje rođendanskih poklona, druženje. Ova plemenita knjiga takođe odiše toplinom i ljubavlju. Ljubavlju među sestrama, među drugaricama, kao i među roditeljima i decom.

(Jelena Zagorac)

Minél szebbnek látjuk az életet, annál inkább képesek vagyunk azt még szebbé tenni. / b2 /