rolex replica replica rolex fake rolex replica rolex watches hublot replica

Književno veče

Srdačno Vas pozivamo na
književno veče sa

 Vladimirom Kecmanovićem

u četvrtak, 24-og novembra 2016. godine sa početkom u 18 časova
u potkrovlju biblioteke
Vladimir Kecmanović je diplomirani filolog, pisac romana ("Poslednja šansa", "Sadržaj šupljine", "Feliks", "Top je bio vreo", "Sibir", "Kainov ožiljak", "Osama"), kolumnista u "Politici", "Večernjim novostima" i "Glasu srpske" i scenarista filmova ("Top je bio vreo" i "Neprijatelj"). Dobitnik je Ćopićeve, Selimovićeve i Andrićeve nagrade. Dela su mu prevedena na: engleski, nemački, francuski, ukrajinski i rumunski jezik.

Slobodan Vladušić, književnik: "Top je bio vreo je nesumnjivo najhrabriji roman dvadeset i prvog veka"
Aleksandar Jerkov, profesor Filološkog fakulteta i direktor Univerzitetske biblioteke u Beogradu: "Top je bio vreo je najteži poetički pogodak srpske književnosti u neizgorljivo ime stradanja tokom devedesetih".
Miljenko Jergović, bosanskohercegovački i hrvatski novinar i književnik: "Kecmanović je naime, u svom potencijalu stvarno veliki pisac, jedan od onih po kojima bi se mogla pamtiti srpska književnost prve polovice ovoga stoljeća..."
Bojan Bosiljčić,novinar, pisac, muzičar: "Na početku prošlog veka beše Crnjanski, sa svojim neponovljivim rečenicama bez kraja, koje su se, ispresecane bezbrojnim zarezima, prelivale preko svojih čitalaca kao more. Na početku sledećeg,ovog veka, nalazi se Vladimir Kecmanović sa rečenicama kratkim, šiljatim, koje se kao ekseri zabijaju u naša čela. Zatvorili smo krug."


Razgovor sa piscem vodi Biljana Labus, bibliotekar.

Pozivamo Vas da ne propustite priliku i čujete i vidite jednog od trenutno vodećih pisaca mlađe generacije u srpskoj književnosti.


Mindent lehet, csak akarni kell. / b2 /